Bergurau Takdir Tuhan sis?

  Assalamualaikum

Ada orang tanya, adik aku pregnant ke belum.

Aku : belum ada rezeki lagi kak.

Kak : Takde rezeki? Setengah orang lambat setengah orang cepat.

Aku : Yalah kak, rezeki masing-masing Allah nak bagi.

Guess what dia cakap?

Kak : Ni bukan soal rezeki, ni soal diri. Tengok macam kak, nikah-nikah terus pregnant. Adik hang "tak pandai buat" kot.

Diikuti dengan ketawa yang berdekah-dekah. Honestly, rasa bengang dan tak sangka manusia yang kurang sensor macam ni pun ada. Tak fikir lansung perasaan orang lain. Macam rezeki tu, di bawah kuasa kita!

See, manusia jenis penting diri ja boleh cakap macam ni. Sebab apa? Sebab dia tak kisah perasaan orang lain. Sebab apa? Sebab hati dia ada sekawah riak yang membuak-buak dan akal dia taklah secerdik mana. Pftttttt.



 
Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Sakit dibahagian vagina semasa hamil

Kad jemputan perkahwinan simple

Sijil SKM hilang